Varför köpa secondhand?

calm

Som ni vet så handlar jag väldigt mycket secondhand, vare sig det handlar om kläder eller annat som jag behöver i hemmet. Därför tänkte jag här förklara för er några bra anledningar till att ni också borde överväga att köpa begagnat istället för nytt!

  • Det blir billigare

Det må vara en väldigt enkel sak att säga, men begagnat är som oftast billigare om man inte är ute efter riktiga dyrgripar.

  • Ökar efterfrågan på secondhand

Ju fler vi är som handlar begagnat ju mindre blir efterfrågan på nyproducerade kläder vilket ju är bra om man ser till massproduktionen som inte är den bästa för miljön

  • Du får en unik stil

En av de största fördelarna enligt mig personligen är att det aldrig händer att jag går på en fest eller på stan och möter tre till som har samma kläder som jag. Att vara unik i klädstilen är en härlig känsla, mina kläder är jag, liksom.

  • Miljön tackar dig

När du köper begagnat så har kläderna i regel tvättats ett flertal gånger redan vilket innebär att de innehåller mindre gifter, sett gäller även tygbeklädda möbler och liknande. Dessutom hjälper du till i kampen mot slit och släng och bidrar inte till det ökande sopberget av kläder och andra saker som någon annan inte vill ha mer.