Vad är egentligen vintage?

Det är mycket snack om vintage hit och vintage dit. Men vad är egentligen vintage? En hög med gamla saker hämtade från Myrornas? Nja riktigt så enkelt är det inte. Låt mig berätta vad det egentligen är…

När man använder ordet vintage är det mycket få människor som vet att man använder en term som kommer från England. Man talar vanligtvis om en produkt som är av äldre mått och som är av mycket bra kvalitet. Ordet vintage kommer från grund och botten från det latinska språket och det betyder vinskörd. Med hjälp av språk som engelska och franska har ordet fått nya innebörder som bland annat ”gammal fin kvalitet”. Till en början användes ordet bara för viner men det har sedan kommit till att användas vid andra tillfällen för att beskriva äldre varor av fin kvalitet. Exempel på varor är äldre bilar, musik, kläder, böcker och så vidare.

När man talar om kläder och vintage i samma mening menar man klädesplagg som tillverkats i en annan era. Vissa modetyckare säger att kläderna måste vara minst 25 år för att man ska ha rätten att kalla dem vintage men åsikterna är delade.

Jag är en person som älskar vintage-kläder. Jag älskar spets, jag älskar färger och former. Till de har jag alltid ett par Converseskor och jag har nästan alltid ett par nya på lager då jag vet att jag sliter ut dom fort som fasikens. Jag köper alltid mina från Sportamore.se. Börjar tro att dom känner igen mitt namn där nu, måste stå på topplistan av deras kunder.

Kläder som jag älskar:

vin vin1 vin2 vin3 vin4

 

Vintagebloggar:

Johanna-vintage

Emmasvintage

Bonjourvintage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *