En tur med Ferrarin

Ja ni läste rätt, ingen är väl som en tur med lilla pärlan. Nej, jag skojar bara det är inte min bil eller jag som kör Ferrari. Vi är ett gäng som ska dit eftersom en kompis fyller 30. Som 30-årspresent har han fått några varv med en Ferrari. Sedan blir det grillfest hela natten. Jag har sjukt svårt att veta vad jag ska ha på mig eftersom det är en heldag. Vi ska ju inte på något flådigt ställe. Jag funderar på ett par mom-jeans, en rutig knytblus och sedan en jeansjacka om det blir kallt. Jag älskar mom-jeans eftersom de passar min kroppsform bättre.
Boyfriend-jeans vet alla vad där men mom-jeansen är inte lika kända,

Mom-jeans ger päronformad rumpa, har hög midja och sedan är de ganska korta i benen. Det finns olika modeller men jag tycker de som sitter slappt är snyggast. Här finns olika förslag på styling från tidningen.
momjeans
Jag tror de passar perfekt till att ha vid bilbanan och sedan vid grillningen. Det är ju accessoarerna som gör en outfit festlig.

En egen luciakrona

Den 13 december så kommer ett alldeles unikt vintagesmycke ut till försälkning på Bukowskis. Det är Gunilla Bernadottes tiara.
bukkos
Denna tiara har varit med om flera historiska ögonblick. Grevinnan Bernadotte bar den både då kronprinsessan Victoria gifte sig och vid prinsessan Madeleines bröllop.

Tiaran är designad i jugendstil i Frankrike någon gång mellan 1912-1925. Det föreställer en liljekonvalj och går att ändra till en brosch. Tiarans provinens är inte 100% säker innan Gunilla Bernadotte, men med högsta sannolikhet så fick hon den av sin mamma Märta (Hörke) Wachtmeister af Johannishus f. de Geer af Leufsta.
Enligt uppgift ska Märta ha gett sina döttrar var sin tiara på deras bröllopsdag och denna kända tiara fick Gunilla Bernadotte.

Tiaran är väldigt tjusig och uttropspriset är 60 000- 80 0000 sek. Även om man inte har råd att köpa tiaran så finns det chans att se den. Den kommer att ställas ut på Bukowskis mellan 6-12 december. På lucia, den 13 december, är det dags för auktionen. Tänk att få en alldeles egen luciakrona som glittrar så ljuvligt. Fast så skoj ska jag nog inte ha. I så fall måste sambon få bättre socionomlön så han har råd med mina shoppingrundor av vintagesmycken på Bukowskis 😉