Mor kära mor

Det är alltid så trevligt att vara hemma hos mamma eftersom hon alltid har så god mat. Det var morsdag i går och då var jag och hemma och hälsade på. Skönt en bakisdag att få ordentlig mat också. Mamma hade köpt en glassmaskin och gjort supergod glass. Så jag inser att det är dags för en glassmaskin för mig med. Mamma hade gjort två olika glassar en jordgubb och en daim. Jag älskar daimglass och kan säga att denna inte var av denna värld, så himla god. Glass är min stora last. Smågodis kan jag klara mig utan men inte glass.

Jag är lite fascinerad hur man kom på att göra glass. I ett gammalt recpet innan glassmaskinerna fanns så skulle de röra i typ 17 timmar. Det är ju inget man slumpmässigt kommer på. Isglass är jag med på hur de kunde komma på men inte gräddglass eftersom det är långt i från bara frusen grädde.
Glass

En tur med Ferrarin

Ja ni läste rätt, ingen är väl som en tur med lilla pärlan. Nej, jag skojar bara det är inte min bil eller jag som kör Ferrari. Vi är ett gäng som ska dit eftersom en kompis fyller 30. Som 30-årspresent har han fått några varv med en Ferrari. Sedan blir det grillfest hela natten. Jag har sjukt svårt att veta vad jag ska ha på mig eftersom det är en heldag. Vi ska ju inte på något flådigt ställe. Jag funderar på ett par mom-jeans, en rutig knytblus och sedan en jeansjacka om det blir kallt. Jag älskar mom-jeans eftersom de passar min kroppsform bättre.
Boyfriend-jeans vet alla vad där men mom-jeansen är inte lika kända,

Mom-jeans ger päronformad rumpa, har hög midja och sedan är de ganska korta i benen. Det finns olika modeller men jag tycker de som sitter slappt är snyggast. Här finns olika förslag på styling från tidningen.
momjeans
Jag tror de passar perfekt till att ha vid bilbanan och sedan vid grillningen. Det är ju accessoarerna som gör en outfit festlig.

Rockabilly – en ungdomskultur

När det gäller vintagekläder så tänker de flesta på Rockabilly-klänningar. Fast vintage rymmer så mycket mer även om just Rockabilly är väldigt eftertraktat. Rockabilly uppstod på 50-talet i USA och var en ungdomskultur. Just 50-talet har trendat mycket det senaste året med funkisen och vi köper allt från möbler till kläder.
rocka
Rockabilly lockade många ungdomar och med populärkulturen spred sig trenden snabbt till Europa. Musiken som spelades var exempelvis av Johnny Cash och Elvis Presley för att nämna några av dem som gjorde kulturen odödlig. I Sverige kom raggarna så småningom till alla föräldrars fasa.
rokkkka
Som med alla influenser varierar det mellan länderna. I sverige är det som sagt raggarna som kom från Rockabilly. Det är en motorkultur med snygga bilar. Ofta gamla amerikanare inom genrerna hot rods och kustom. De meckade med sina bilar och alla bildelar och biltillbehör var noga utvalda för att andas UNGDOM. Precis som det är än idag bland de bilintresserade. Även motorknuttarna ingår inom raggarkulturen och då är det framför allt Bobbers. Det är kanske allra synligast i filmen ”Vild Ungdom” från -53 med Marlon Brandon i huvudrollen.

Som alla ungdomskulturer gjorde rockabilly upp med äldre generationer. Det syns farmför allt på kläderna och frisyrerna. Musiken ansågs syndig och de äldre förfasade sig över ungdomens förstörelse. Fast detta är en ungdomsrörelse som ständigt kommer tillbaka. Fast inte enbart bland unga.
rockka

På en tisdag?

 

Hej alla kära ni!

Åh, vilken underbar kväll jag hade igår! Det är ju sällan som man faktiskt gör något speciellt en vanlig tisdag, men jag och Jonna bestämde oss för att vi skulle bryta cirkeln och leka lite fredag på en tisdag. Himla mysigt blev det och roligt! Efter jobbet gick vi till krogen precis vid mig och tog några glas, åt en massa onyttigheter och bara babblade i mun på varandra. Precis som en girls-night ska vara. Haha! Fast en girls-night med tidsgräns eftersom det ju är jobbdag idag. Vi lyckades hålla den, trots att ingen av oss ville gå hem, så jag var i säng lite efter elva. Helt perfekt! Sånt här vill jag göra oftare!

aw

 

Trööööööött

Jag är riktigt trött och bakis idag alltså! Det var en HÅRD nyårsafton, fattar inte att jag grejade den. Men det gjorde jag!

newyears

 

Kände mig supersnygg i min glittriga stass och jag måste erkänna att jag fick många blickar under kvällens gång. Fast de drogs snart någon annanstans för när jag skulle gå ut drog jag på mig ett par täckbyxor över klänningen och min vinterjacka. Annars hade jag ju frusit ihjäl hahaha! Jaja, nöden har ingen lag. Jag kände att jag satte mitt liv framför snygga killars blickar. Eller…?? 😉

Nu är den pågång!

Nu håller jag på och jobbar på min egna hemsida, äntligen! Tjoho! Hittade ett webbhotell som heter Sverigeswebbhotell som har hosting på svenska. Har inte frågat min vän webbdesigner än, ska testa själv först. Hur svårt kan det vara? Men det värsta är att vissa teman och sånt är på engelska och jag vill ha alla ord på svenska. Jag kanske får fråga sen men ska testa själv först i alla fall. Han kanske kan visa hur man gör så att jag kan själv sen. Den kommer bli såååå fin! :) :) :) :) :) :)

Men jag ska försöka slita mig lite här snart för jag måste till gymmet. Sen ska jag svida om till kalaskläder för jag ska möta mina donnor på drinkar på söder!

fredag

Drinkafton med damerna

Igår hade jag och mina tjejer en drinkafton. Vi brukar ha det i alla fall en gång i månaden, ibland mer. Då är vi sex tjejer som träffas, snackar skit och dricker drinkar. Nu efter ett par år så har vi hunnit oss igenom en hel del goda och mindre goda drinkar och vi har varvat drinkboken ett par gånger nu hehe.

drink drink1 drinks2

Vi började hemma hos Jenny den här gången och efter ett par drinkar var vi redo att göra stan. Det var en rolig kväll och vi dansade hela natten lång!