Mysiga Mullsjö

Jag har hört talas om Mullsjö men aldrig varit där tidigare, innan förra helgen vill säga. Min syster har fått tag i ett fantastiskt hus där och det är ju så otrolig mysig ort. Det är en jättefin gammal villa och den fastighetsmäklare Mullsjö som visade henne detta hus gjorde ett fantastiskt jobb. Huset skriker min syster. Hon hade lämnat önskemål om vad hon var ute efter och detta var verkligen en fullträff.

I helgen satt jag och min syster i timmar framför datorn på houzz och för att hitta inspiration. Houzz är en guldgruva för dem som ska renovera och köpa nytt hus. Det finns så galet många fina rum och dessutom så finns det länkar och kontaktuppgifter till de hantverkare som kan utföra de olika jobben.

Det är inte amtörer som lägger ut bilder som på vissa sidor på Facebook utan oå Houzz är det proffs. Så har ni köpt ett nytt hus måste ni spana in den sidan.

Jag ska fira sista april med min syster så i morgon reser jag till Mullsjö igen. Jag misstänker att vi kommer spendera många timmar igen framför datorn och planera alla rum. Det är ju så kul med ett helt ”nytt” hus.
houss

Fantastiska smycken

Jag älskar vintagesmycken. Gärna bijouterier från kända märken. Trots det kan jag inte låta bli att dreggla lite över Magnificent Jewels som Sothebys brukar ha ett par gånger om året.

Då är det äkta smycken som ingen vanlig människa har råd med. Fast det skadar ju inte att titta lite. Det är smycken som drottningar och kändisar burit. Det är även smycken som kommer från kända juvelerare som Cartier och Bulgari. Varje auktion har sitt dragplåster. Ett av denna auktions, som är 16 november, är smycken från Katarina den stora i Ryssland.

Väldigt tidstypiska juveler som syns på många tavlor från 1700-talet. En chocker med en rosett eller likande. Ni ser nedan på dessa två porträtt.

Madame de Pompadour

Madame de Pompadour


Katarina den stora

Katarina den stora

Fast att vara ett dragplåster betyder inte att det är dyrast. En diamantring med en ovanlig blå diamant kommer att säljas och den förväntas kosta nästan 25 000 000 chf vilket är cirka 230 000 000 sek. Det ni!

Ja som sagt detta ligger lyxsmycken ”lite” utanför min prisklass. Däremot finns det jättefina smycken på Bukowskis där det går att fynda. Det finns Chanel och Dior blandannat. Visst det kostar det med och det har hänt att enkla snabblån på nätet har fått finansiera både örhängen och armband mer än en gång. Fast det är ändå otroligt prisvärda smycken där. Så unika vintage smycken finns på de svenska auktionshusen.

Härligt vecka framför mig!

Hej alla mina hjärtan! ♥︎

Hur mår ni idag? Jag hoppas verkligen att ni har det minst lika bra som jag har det! Det må vara måndag, men jag känner mig så tokig laddad för den här veckan. Förutom jobb så är det så himla mycket roliga kvällar inplanerade. Hoppas bara att min förkylning som börjar kännas vänder igen så jag slipper den. I dag efter jobbet ska jag faktiskt träffa Chrille för en öl och kanske något att äta. Det ska bli kul, samtidigt som det faktiskt är ganska allvarliga saker vi ska snacka om. Han hörde nämligen att jag har tagit lån, som till min tvättmaskin, och har själv börjat låna på siten. Det är dock viktigt att han inte lånar för onödiga saker, så jag ska kolla med honom hur han tänker kring det. Förhoppningsvis så blir han inte förnärmad av min mini-intervention. 

Hoppas ni får en härlig måndag, allihop!

lovely

Nu får det vara nog!

Hej alla vänner!

Nu vill jag inte trampa någon på tårna, men jag har helt fått upp till halsen med mina grannar alltså. Nu får det faktiskt vara nog. Jag pratar så klart om tvättstugan och ordningsreglerna som aldrig följs. Jag vet, jag låter sådär typiskt svensk som bara klagar, men jag är så himla trött på att behöva städa undan andras skit nu, så himla trött på att folk snor mina bokade tider. Nu sitter jag och kollar pris på smslån så jag faktiskt kan köpa mig en egen tvättmaskin. Mina grannar är säkert härliga människor, men att man inte kan städa efter sig när man har tvättat och vet att det är en person i kö efter en – det kommer jag aldrig förstå! Så nä, nu är måttet rågat, nu vill jag inte bli arg en gång i veckan längre. Har ni kanske några tips på vilken tvättmaskin som är bäst? 

tvätt

Kallt, kallt, kallt!

Hej alla fina!

Usch vad det är kallt nu, alltså. Jag tycker ju om det på ett sätt men samtidigt så är det ju inte skönt att bli skållad av is så fort man går utanför dörren. För det känns verkligen som det, att det är is i vindarna nu. Burr!! ❅

kall

Men att det bara blir kallare innebär ju också att julen kommer allt närmre, vilket ju är underbart! Jag har börjat handla julklappar så smått och känner att jag har koll på läget. Jag pratade med min bror igår och han har inte riktigt alls koll på läget. Som vanligt. Han pratade om att han skulle låna pengar nu då det hade hänt något med hans bil. Han verkade väldigt stressad och han hade hört sig för om vart man kunde Låna upp till 25 000 kronor. Jag sa att han inte skulle tänka på julklappar och sånt om det är tight med pengar, men han lyssnade så klart inte. Vi får se hur det går, men vill ju inte att han ska bli skuldsatt för julklappars skull. Alla skulle ju förstå! 

Hur har ni det? Får ni ihop julen, tror ni?

Önskan om snö!

Hej alla fina!

Hur har ni der? Åh, jag älskar verkligen den här årstiden. Jag är nog ganska ensam om att älska mörkret så mycket som jag gör, men det är ju så himla mysigt! Jag hoppas dock på en extremt vit jul som lyser upp mörkret. Det är ju så himla fint när man går ute på kvällen om det ligger ett tjockt snötäcke över stan, det är ju så himla ljust, trots att det är mörkt. Underbart! ♥︎

snö

Apropå julen så har jag börjat planera upp allting nu och det känns tryggt. Det känns som jag kommer ha en stressfri jul faktiskt. Till skillnad från min syster som tydligen redan har börjat kolla upp bra smslån. Jag kan ju inte direkt döma henne för det, men jag kan ju tycka att man kan förbereda sig lite mer. Och dessutom så behöver man ju inte lägga mer pengar än man kan under julen. Men som sagt, kan inte döma, jag har ju själv suttit i den situationen, eller i alla fall i en liknande som i somras.

Ekonomitankar!

Igår var jag på middag med en hel drös vänner, en riktigt trevlig kväll med mycket skratt och otroligt god mat. Dock fick ett av samtalsämnena mig att fundera .. vi började nämligen prata om ekonomi och lån. Vissa var helt emot att ta enkla smslån och tyckte att lånen skulle tas när man skulle köpa lägenhet eller hus. Vissa, däribland mig, tyckte att man kunde göra lite som man ville och behövde. Men det fick mig att undrar hur många som tar mikrolån, egentligen? Jag själv har ju gjort det, och är väldigt tacksam för att tjänsten finns så man klarar sig över ytan så att säga. Men vem är det som bestämmer att större banklån är det enda som är bra och okej? Varför tycker folk att det är okej att ha kreditkort, som ju är typ detsamma som mikrolån?

Det är väl inte riktigt okej att sitta och diktera vad man får och inte får göra? Speciellt om man själv aldrig har suttit i klistret. Det var verkligen ett tillfälle som jag fick bita mig i tungan många gånger för att inte skapa osämja. Jag blir så irriterad när människor är så fördomsfulla och sitter på höga hästar. Sadla av, lev i mina skor och sen får du lov att prata om mina val i livet!

judgeTrots min irritation så var kvällen som sagt riktigt härlig. Det var bara ett ganska stort gupp som vi klarade oss över utan större bråk. Jag är bara så trött på hur dömande människor är, när det gäller allt. Jag kan ju absolut inte sitta här och säga att jag är helt fördomsfri, men jag är i alla fall medveten om vad som är fördomar och ej. När man är medveten om vad som är sanningar och ej så kan man ju ändå se till så man inte sätter foten i munnen, så att säga. Tänk på det, hörni, så ni inte sårar någon där ute!

 

Lugn som en filbunke!

I veckan som gått har jag haft ett ytterst avslappnande privatliv samtidigt som mitt arbetsliv har varit ytterst hektiskt. Normalt sett så brukar det privata livet ofta avspegla hur mycket man har arbetat, men inte i detta fall har det blivit tvärtom. Det beror på att jag har noga planerat in vad jag ska göra på min fritid denna vecka.

På jobbet har det alltså varit otroligt mycket att göra. Alla försöker avsluta allting innan sommaren och just nu har jag nästan sju olika projekt som jag försöker driva parallellt. Det är inte alltid så enkelt att få det att gå ihop. Alla mina kollegor pratat om vilka solresor de ska åka på när väl semestern infaller. Alla är trötta, förutom jag.

Anledningen är att jag efter jobbet, nästan varje dag har gjort någonting avslappande. I måndags gick jag till exempel på massage. I tisdags träffade jag lite vänner och hade en trevlig middag. I onsdags gick jag till min kiropraktor, etc. Att på detta sätt planera in rekreationsmoment i tillvaron har gjort att jag har klarat av jobbets stress bättre än mina kollegor.

Nu måste jag sluta skriva. Jag måste nämligen titta upp hur man enklast kan låna pengar. Låna pengar är inte alltid roligt men nödvändigt för att jag ska få månaden att gå ihop!

Ingen stress för mig!

Ingen stress för mig!